Ekonomi

Fatos Nano dhe Anastas Angjeli me drejtues te AAEF dhe Hochtief

Deklarimi i pasurise se disa politikaneve deshmojne per lidhje te vjetra

Durrësi është kthyer në një dëshmi të qartë, jo vetëm të shfryrjes së flluskës së pasurive të paluajtshme, por edhe të masakrës dhe zhvlerësimit, që i është bërë bregdetit, që dikur ishte një copëz parajsë me rërë të praruar dhe kurorë të gjelbër pishash.

Qeveria pergatit amnistine e radhes per zgjedhjet e ardhshme, e te tjera dhurata

Ne nje shkrim te Erebares lexova per koncesionin e aeroportit te Rinasit dhe rinegocimin e kontrates. Kjo duhet te kaloje ne kuvend se shpejti. Thelbi eshte qe qeveria ne rastin me te mire po e mban ne terr publikun per kushtet e kontrates si dhe per faturen financiare te rinegocimit, dhe ne rastin me te keq eshte bere nje marreveshje qe ka favorizuar dukshem koncesionarin (pasi ky i fundit rezulton ne proces shitje) dhe qe do na lere (ne qe jetojme jashte dhe ata qe jetojne brenda) dhe per shume vjet te tjera me cmimet me te larta te biletave ne rajon.

Të dhënat e Institutit të Statistikave mbi Prodhimin e Brendshëm Bruto sipas metodës së shpenzimeve, tregojnë se konsumi final i Shqipërisë ra me 0.5 për qind vitin e kaluar, gjë që nuk ka ndodhur që nga viti 1998.

Qeveria shqiptare deklaroi sot se ka arritur një marrëveshje për të hequr klauzolën e monopolit nga kontrata koncesionare e aeroportit të Rinasit, një marrëveshje që shoqërohet me vite shtesë në kontratë, të cilat ka gjasa do t’i kushtojnë miliona euro

Fatura e ujit do t’i kushtojë një familjeje në Tiranë 8 mijë lekë më shumë se një vit më parë. Nga muaji shkurt, 220 mijë familje do të paguajnë tri taksa shtesë, përpos asaj të ujit. Bizneset kundër pagimit edhe për NIPT-et sekondare.

Moria e vendimeve të gjykatave për pushime të paligjshme nga puna në administratën publike i kanë kushtuar taksapaguesve shqiptarë mbi 3.1 miliardë lekë vitin e kaluar, një dëm i stërmadh për të cilin asnjë zyrtar i qeverisë nuk mban përgjegjësi.

Faqet