Viktor Malaj

Fatkeqësisht, si me gjendjen e sotme të punëve, si me ndryshimet e parashikuara në “Reformën në Drejtësi”, nuk ka kurrfarë gjasash që ti të ndëshkohesh për krimet e kryera. E drejta vërtet të dënon, por morali i kohës të mbron. Ndërsa morali i së ardhmes do të të damkosë. Me kusht që vërtetë e ardhmja të ketë moral…

 

Viktor Malaj

*********

Reagimin më të ashpër ndaj mendimeve të Blushit për Lef Nosin e bëri një individ, i cili ka disa vjet që përpiqet të bindë shqiptarët se të gjithë ata që luftuan pushtuesit nazi-fashistë ishin injorantë dhe tradhtarë të shqiptarizmës, ndërsa të gjithë ata që i pritën pushtuesit me krahë hapur, me tufa lulesh, me parada dhe fanfara, me elozhe dhe përbetime besnikërie ishin atdhetarë të klasit të parë dhe intelektualë të kulluar.

"Mjaftuan disa dekorime e ndonjë post për kryerjen e operacionit të tredhjes së Shqipërisë pa e bërë pacientin të bërtasë. Tashmë aneksimi praktikisht është realizuar”. Konti Çiano

"Kur plaçkitja bëhet mënyrë jetese për një grup njerëzish në një shoqëri, me kalimin e kohës ata krijojnë për vete një sistem të ligjshëm që e autorizon plaçkitjen dhe një kod moral që e glorifikon atë“  - Claude Frédéric Bastiat

LANÇ dhe gostia e batakçinjve