Renato Hysenllari

E ardhmja e Eurozonës u vu në diskutim, SHBA-të u zhvlerësuan, tërmeti i Japonisë tronditi tregjet dhe dështimet fiskale detyruan Merkel dhe Sarkozy të shpenzojnë më shumë kohë së bashku, për bisedime rreth të shpëtimit të Eurozonës

Zyrtarët e disa prej bankave më të mëdha të Britanisë së Madhe si, “Royal Bank of Scotland” kanë deklaruar se, institutet kryesore financiare të vendit po përgatisin plane urgjence për ti bërë ballë shembjes së mundshme të Eurozonës

Ekzistojnë momente në historinë e një vendi, ku është e nevojshme që, partitë të ulin gjakrat për të vazhduar objektivat e përbashkët. Formimi i qeverisë Monti në Itali i përgjigjet kësaj nevoje.

Midis interpretimeve të krizës së Eurozonës, deri tani ka mbizotëruar ajo që mund ta quajmë këndvështrimi i huadhënësit. Kjo ka të bëjë me besimin se, duke mbrojtur të drejtën e huadhënësve për rimbursim, borxhlinjtë duhet të shtrëngojnë rripin

Politikanët europianë synojnë të shtyjnë falimentimin e Greqisë për t'i dhënë kohë Madridit e Romës të tregojnë se janë financiarisht të qendrueshëm