Ani Ruci

Parlamenti Europian (PE) i bëri thirrje, ditët e fundit, qeverisë së Shqipërisë drejtuar nga kryeministri Edi Rama të rishikojë projektet hidroenergjetike përgjatë lumit Vjosa dhe degëve të tij.

“RiverWatch” me seli në Vienë dhe organizata gjermane “EuroNatur” me seli në Rheinbach pranë Bonnit, kanë lëshuar SOS për të mos lejuar ndërtimin e digave në lumenjtë që përshkojnë Shqipërinë e Ballkanin.

413 padi të pronarëve shqiptarë në Strasburg, vetëm për 8 syresh shteti duhet të dëmshpërblejë deri në qershor pronarët me shumën prej 37 milionë euro.

Për bukinistët e Tiranës kanë ardhur kohë të vështira. Ndërkohë që kriza ka tkurrur xhepat e kalimtarëve, pasigurisë për të ardhurat e ditës i shtohet edhe kërcënimi nga policia tatimore.

Premtimet për hapje vendesh të reja pune përbëjnë ofertën e politike më joshëse të dy koalicioneve kryesore në këto zgjedhje. Cilat janë ofertat e tyre politike për të ndryshuar situatën dhe hapur vende të reja pune?

Hë mer, ku është Gjermania të na e kalojë këtu?

BE i premton Shqipërisë mbështetje politike dhe financiare për arritjen e standardeve europiane në fushën e lirisë së medias.

Nё Shqipёri 40% e bizneseve korruptojnё me ryshfete administratёn publike tё tatim-taksave pёr tё marrё shёrbimet prej saj. Ndёrsa 37 % e biznesit zgjedh mё mirё të japё ryshfet sesa tё paguajё taksat.

Mozaiku më i madh në botë, i realizuar me një milion kokrra kafeje, që kohët e fundit hyri në Librin e Rekordeve Guiness, është vepër e artistit nga Shqipëria, Saimir Strati.

Të premten përfundon fushata e përvitshme ndërkombëtare e 16 ditëve të aktivizimit kundër dhunës ndaj gruas. Në Shqipëri fushata u zhvillua me moton ”Dhuna është krim. Familje pa dhunë, shoqëri në paqe”

Faqet